Hundar/Katter

Satt och såg på ett program igår där dom prata om hundar. Hunden är ju människans bästa vän sägs det men det kan även bli äns fiende.
Dom sa bland annat man ska inte köpa hunda på blocket för att man inte vet vart dom hamnar men vadå? vad spelar det för roll vart man köper dom dom kan ju ändå komma till ett dåligt hem likasom, dom kankse har bättre koll om man köper från kennel eller hundstallet men de kan ju ändå komma till ett dåligt hem så de fattar jag inte riktigt att dom säger så?och sen så kan det finnas dåliga uppfödare me som inte är så bra så det kan alltid finnas en risk.
Sen pratar dom om kamphundar som det är mycke skriverier om att dom biter ihjäl folk å så och då är de typiskt "hundexperter" att säga att det beror på ägaren och till en viss del så är de ju så men man kan ju inte skylla allt på ägaren för många hundar som får ett knäpp å biter folk så hör man ju oftast att "Den har aldrig gjort det förr och den är så snäll och underbar" även om en ägare kankse då har har fött upp den bra så kan dom bara så där vända å bita ska man då skylla på ägaren helt?
Alla hundar kan ju få nå fel och vända å bli knäpp men det är dom flesta fall kamphundar som gör de och jag tror inte på att det alltid är ägaren utan på själva hundrasen den har inte så himmla bra psyke å dom är "kamphundar" dom har väl det i sig att blir det nå fel för dom så ger dom inte upp.
Själv skulle jag aldrig skaffa mig en sån hund för att jag tycker dom är enormt fula och sen att dom är otorligt läskiga men smaken är som baken andra tycker dom är söta.

Tänkte bara på en sak om hundägare många av hundägare tycker inte på katter och klagar ofta på katter att dom skiter över allt och sådant när många av dom inte är så mycke bättre själv som aldrig plockar upp skiten efter hunden.
Sen är det många som inte tycker om katter och är rädd för dom och tycker att dom kluriga för att man aldrig vet vad dom ska göra och visst dom kan vara lite så där att inte alltid vet vad dom ska göra men hundar gör ju likadant. Fattar som inte varför man är rädd för en katt som är dubbelt som mindre än en själv?!för nå är det bättre och möta en arg katt än en arg hund som kan döda?!!
Tycker det är lite synd att man har en negativ bild av katter för dom är ju hur go som helst!visst det finns arga katter med lika väl som det finns arga hundar.
Katter är sånt underskattat djur tycker jag för hundar är de så mycke puttinutt å man ska vara noga när man säljer hundar å allt möjligt när en katt kan man få helt gratis, tycker det är märkligt?katter är exakt lika värd som en hund och det är så mycke katter som far illa när dom bara släpper ut dom å sen lämnar dom och skiter i dom. visst det händer med hundar med men katter är mer utsatta.
Jag älskar katter det finns inge sötare och goare djur<3 och visst jag gillar hundar med skulle gärna vilja ha en hund=)men det gäller och ha tid blir så irriterad på folk som skaffar djur utan att tänka sig för man skaffar inte bara så där och sen inte kan ta hand om den och man kankse blir sjuk och något händer så då är de väl en sak.
Men det är som att skaffa barn för sen sälja dom för man inte kan ta hand om dom fast det finns ju dom som inte klarar av och ta hand om sina barn heller.
Jag vill ju ha en Samojed eller Bordercollie och så är det många som inte tycker man ska skaffa det för det kräver så mycke, alla hundar kräver vissa kräver mer, men skaffar jag hund så är tid inga problem! man säger att man ska skaffa den och den hunden men vadå om jag vill ha en sån hund ska jag väl skaffa en det ska ju känna rätt för mig!det spelar väl ingen roll vad man har för hund bara det känns rätt och passar bra ihop och uppforsta den bra spelar det ingen roll eller ?!
okej jag är inte hund människa så jag vet ju inte saker men man kan ju ha en synpunkt om saker.

Nej nu ska jag fara!


Så söta bordercollie, Vill ha !!


Men katter är också söta !

Kommentarer

Designen är gjord gratis av: Designbloggar
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!